Pregătire pentru Euro – Amical. Olanda visează din nou la trofeul continental

de: Beatrice Dumitru
06 06. 2024

Olanda își continuă ultimele pregătiri pentru Euro 2024 cu un amical internațional împotriva Canadei, joi seară, de la 21.45.

„Oranje” va căuta o victorie pentru stimularea moralului împotriva nord-americanilor care sunt calificați la Cupa Mondială din 2022.

Ronald Koeman anunță că naționala Olandei va încerca să pună capăt așteptării lor de 36 de ani pentru un alt trofeu major.

Batavii au avut o serie de patru victorii consecutive, marcând 12 goluri în meciurile cu Grecia, Republica Irlanda, Gibraltar și Scoția, fără să primească vreunul.

Cu toate astea, înfrângerea cu 2-1 în fața Germaniei în ultimul amical le-a mai retezat din elan.

Franța, Austria și Polonia îi așteaptă pe elevii lui Koeman în grupa europeană. Meciul cu Canada este important pentru recâștigarea încrederii.

Au trecut trei decenii de când Olanda și Canada nu s-au întâlnit, europenii câștigând cu 3-0 la Toronto în 1994.

Canada este o echipă cu mult schimbată față de atunci când a jucat la Cupa Mondială din 2022, când a avut rezultate slabe.

Deși au înregistrat șase victorii în 12 meciuri, Canada nu a avut multe victorii notabile. A suferit o înfrângere la penalty-uri în fața SUA în sferturile de finală ale Cupei de Aur.

Fostul antrenor principal de la Leeds United, Jesse Marsch, a luat selecționata americană și are sarcina de a duce Canada printer echipele protagoniste din fotbalul internațional.

Deși are la dispoziție cei 11 jucători care au început jocul încheiat cu eșec contra Germaniei, se așteaptă ca Koeman să facă modificări la primul unsprezece.

Selecționerul batav va începe, cel mai probabil, în linia de fund, cu Nathan Ake, Daley Blind și Jeremie Frimpong.

Teun Koopmeiners și Cody Gakpo se pot întoarce la mijlocul terenului și, respectiv, atac. Frenkie de Jong rămâne absent cu o accidentare la gleznă.

Cu Joel Waterman indisponibil, Marsch trebuie să decidă pe cine să selecteze la fundaș central, cu condiția să rămână cu cinci fundași.

Derek Cornelius sau fundașul de la Fulham, Luc De Fougerolles, în vârstă de 18 ani, sunt și ei printer opțiuni, la fel ca și experimentatul Richie Laryea, care ar putea fi distribuit în lateral.

Ike Ugbo, recent împrumutat de la Sheffield Wednesday, și-ar putea păstra locul în centrul atacului.

Echipe probabile

Olanda: Verbruggen – Ake, De Ligt, Van Dijk – Dumfries, Veerman, Reijnders, Orbi – Koopmeiners – Gakpo, Depay

Canada: Crepeau – Buchanan, Laryea, Miller, Johnston, Davies – Eustaquio, Kone – David – Larin, Ugbo.